Ponents

Sr. Álex Balada

eCommerce & Omnichannel Manager Spain, Kiabi

Llegir biografia

Álex Belada compta amb una trajectòria d'una dècada en el sector retail. Des de fa 6 anys al capdavant del eCommerce de Kiabi a Espanya, i anteriorment en Oliver'Store.

Només hi ha una estratègia omnicanal?

La omnicanalitat no existex, es fa. Per això no és igual a totes les cases. Els clients busquen donar resposta a les seves necessitats i les marques cobrir-les, però un client no ens compra només un producte, ens compra els nostres valors. Aconseguirem la omnicanalitat, si som capaços de donar resposta a les necessitats dels nostres clients, en el moment, en el lloc i de la forma adequada.

Sr. Víctor Sala

Cofundador, Wipiip

Llegir biografia

Des de fa més de 15 anys treballant en projectes d'eCommerce i Internet.

M'agrada Internet, el Màrqueting i la Tecnologia.

L'electrodomèstic que et fa la compra

De la mà de Wipiip arriba una autèntica revolució en la manera de fer la compra. Wipiip és un lector de codis de barres que es connecta a la xarxa Wi-Fi de casa vostra i treballa directament amb el vostre supermercat. Només cal escanejar els productes i crear la cistella de la compra. La cistella de la compra sempre al mòbil!

Sr. Juan Sevillano

Director de Desenvolupament, Leroy Merlin Espanya

Llegir biografia

Llicenciat en Dret per la Universitat CEU San Pablo. Va començar la seva carrera professional a LIDL SUPERMERCATS com a Cap d'Expansió, fins que el 2001 es va incorporar a Leroy Merlin com a Responsable d'Expansió.

El 2007, es va incorporar a ANIDA, immobiliària de BBVA, com a Responsable i Cap de l'equip d'Admissions. Quatre anys després, el 2011, va ser nomenat Director de Desenvolupament i membre del Comitè de Direcció de Leroy Merlin Espanya, càrrec que ocupa en l'actualitat.

Transformant Leroy Merlin cap a l'omnicanalitat

El multiformat ha d'estar al servei del cliente. En la confrontació entre el món físic i el digital, l'equilibri és la clau per garantir el millor servei al client barrejant el millor de tots dos. L'experiència client, la gamma infinita, la disponibilitat immediata, el servei personalitzat, l'assessorament expert requereix de la complementarietat de formats i canals.

Sr. Quirze Salomó

Conseller delegat, Nostrum

Llegir biografia

Quirze Salomó (55 anys), fundador de Nostrum, és un empresari de referència en el negoci de menjar preparat. Va estudiar Peritatge mercantil, Programació Informàtica i Empresarials. Els orígens de la seva família en els negocis d'alimentació i drogueria van marcar el seu caràcter emprenedor. Entre elles, ARCO IRIS, empresa de la qual va ser propietari gerent i la qual produïa marca blanca per cadenes de distribució com Pryca, Mercadona, Caprabo i Alcampo, i que finalment va ser traspassada al grup multinacional McBride. En McBride va exercir el càrrec de Business Manager fins que va decidir juntament amb el seu pare Joan Salomó tornar a centrar l'activitat de la família en l'alimentació. Utilitzant com a base el model inspirat en la fórmula americana de l'Home Meal Replacement, van fundar una nova empresa amb aquest nom.

Nostrum, el concepte de futur en el sector restauració ràpida

El concepte innovador de Nostrum i el seu model de negoci actual presenten una clara oportunitat per la marca per convertir-se en el primer player dins del sector Europeu QSR (Quick Service Restaurant) o restauració ràpida. Sr.Quirze Salomó, fundador i CEO de Nostrum, ens parlarà de la conjuntura del sector i de la visió de la marca.

Sra. Gemma Sorigué

Co-founder & CEO, Deliberry

Llegir biografia

Amb més de 15 anys d’experiència en e-commerce, la Gemma ha treballat a empreses com Atrápalo i Grupo Intercom i ha estat part de l’equip fundador de LetBonus i General Manager durant els seus 2 últims anys a la companyia.

Al 2015 va cofundar Deliberry amb Camilo Defoin i els fundadors d’Antai Venture Builder: Miguel Vicente i Gerard Olivé, empresa de la qual es CEO actualment. Deliberry es l'empresa líder a Espanya en alimentació online i delivery d' última milla.

L'última milla i la compra personalitzada en gran consum

El gran consum en línia està creixent entre un 25 i un 30% anual. El 25% de les llars espanyoles van fer almenys una compra de supermercat l'any 2016. Quines són les barreres del consumidor? Deliberry les trenca totes, amb una proposta de valor convenient per al client: compra multi-botiga replicant la compra offline, picking d'alta qualitat gràcies a les #mamashoppers (41% de les nostres vendes són frescos) i lliurament immediat o quan el client vulgui en franges de només una hora.

Sr. Xavi Comas

Cofundador i CEO, Chopit

Llegir biografia

Després de diversos anys ajudant els clients de l'agència a llançar nous negocis, el 2016 vaig decidir llançar la meva pròpia start-up: Chopit, l'aplicació del comerç local, on trobareu promocions exclusives de les botigues de la vostra ciutat.

També sóc soci de l'agència de comunicació i publicitat Commo, que vaig cofundar el 2005 després de diversos anys com a consultor a Cluster Consulting (avui Oliver Wyman). He participat en el llançament d'start-ups a Espanya, Llatinoamèrica i l'Índia, entre d'altres projectes.

Enginyer de Telecomunicacions i MBA per IESE, vaig gaudir definint i executant estratègies de negoci. Sóc patró fundador de Ship2B, mentor i business angel esporàdic.

Proximitat i tecnologia, la gran oportunitat del Retail

Ara més que mai, la proximitat és el valor diferencial del retail en l’experiència de compra del consumidor connectat. Davant la tendència creixent de l’omnicanalitat, ser propers al nostre client esdevé una gran oportunitat enfront els models d’e-commerce purs.
La tecnologia ens permet avui posar més en valor la proximitat, oferint-li al nostre client el què necessita, com ho necessita i en el moment oportú, i personalitzant les promocions en funció de la seva ubicació respecte al botiga i segons les seves afinitats. En definitiva, s’ha convertit en un element fonamental per seduir encara més al nostre client.

Sr. Jaume Hugas Sabater

Professor, ESADE Business School

Llegir biografia

Doctor en Dret, Economia i Empresa per la Universitat de Girona i la Universitat de Vic, Central de Catalunya. Màster en Direcció i Administració d'Empreses (MBA) per ESADE, Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i Diplomat d'CPCL per Harvard Business School. Actualment Professor Titular d'Esade Business School del Departament d'Operacions, Innovació i Data Sciences i anteriorment director executiu de la Unitat d'Executive Education, de l'MBA d'ESADE i membre del Comitè Executiu d'ESADE durant vint anys.

Executive Director of Operations, a Londres, Paris i Barcelona i Corporate Director of Manufacturingand Engineering a Saint Louis (Missouri) per a les divisions d'alimentació i consum de Ralston Purina Company i Director de Projectes en Màster S.A. d'Enginyeria a Barcelona i Sevilla.

El client omnicanal: Wal-Mart vs Amazon

Per conèixer les últimes tendències en Omnicanalitat cal seguir al rei global de les botigues Wal-Mart que segueix comprant empreses d'e-commerce a U.S.A. Per la seva banda, Amazon, després de crear les seves noves botigues Amazon Books i Amazon Go s'ha vist obligat a comprar Whole Foods Markets amb les seves 450 botigues a U.S.A, ja que Alibaba se li havia avançat i ja havia comprat a la Xina a l'empresa de centres comercials Intime i havia obert partnerships amb Suning en electrònica i Bailian a supermercats.
A través d'aquest ràpid viatge descobrirem les últimes tendències del detallisme mundial i del nou client omnicanal.

Sr. Xavi Escales

Country Manager, Asics

Llegir biografia

Xavi Escales és el Country Manager d'Asics Iberia i el CEO de AlwaysPeopleFirst. És Llicenciat en ADE i ha estudiat en diferents escoles de negoci (ESADE, IESE i IE a Espanya, Columbia, Stanford i London Business School a l’estranger).

Ha treballat anteriorment a Panasonic, LifeFitness i AccorHotels.

Les persones: claus pel futur del retail

El retail es troba en un moment de reinvenció. La pressió en preus provocada per l’e-commerce ha fet que l’experiència física sigui clau. En aquesta xerrada descobrirem com el lideratge i la gestió de les persones amb talent és un clar avantatge competitiu.

Sr. Ramon Barbero

Soci Fundador, Brava Fabrics

Llegir biografia

Economista per la UB i MBA a ESADE nascut al 1980 amb 7 anys d’experiència com emprenedor. Des del 2014 és soci i responsable de màrqueting, vendes i producte a Brava Fabrics, una marca nadiua digital de moda i estil de vida.

Social media com a principal aparador

Brava Fabrics no es considera una empresa del sector tèxtil, sinó una marca d'estil de vida. No segueixen als referents de la moda, sinó a ensenyes que han fet de l'e-commerce un èxit, com la nord-americana Everlane o l'espanyola Hawkers. Una visió en línia compatible amb una sensibilitat per la moda. Totes les seves camises tenen un tall manual, a tisora. Es produeixen en tallers barcelonins i sota un precepte de comerç just.

Sr. Xavier Bru

Director de Màrqueting, Enrique Tomás

Llegir biografia

Tinc 49 anys i sóc llicenciat en econòmiques i empresarials. Vaig començar a treballar al departament de màrqueting de El Periódico de Catalunya, primer aplicat al departament comercial, després a màrqueting pròpiament. Vaig estar 5 anys com a responsable de circulació i vaig crear i dirigir el club Èxit fins la seva integració al TresC.

Vaig deixar El Periódico per posar en marxa cinc projectes personals. Només vaig poder dur a terme dos, perquè vaig conèixer l'Enrique i el projecte em va fascinar. Tenint clar que volia posar en marxa els 3 projectes que em faltaven, vaig acceptar la proposta de l'Enrique d’incorporar-me al seu equip, amb el ferm convenciment que més aviat que tard trobaria una excusa per deixar-ho i tornar a lo meu.

Han passat 6 anys i (per més que he buscat) no he trobat ni un sol motiu per deixar-ho, si no per implicar-me encara més. Jo pensava que no podia haver res més apassionant i engrescador que els anys que vaig passar a El Periódico. Però el somni de l'Enrique i de la gent que l'envolta no té límits. Actualment sóc el responsable d’Estratègia i comunicació.

T-4, per què fidelitzar a clients captius?

Tot botiguer sap que una venta no acaba quan el client paga, si no quan torna. Per a que això sigui possible és necessari tenir interioritzats i clars un grapat de conceptes respecte al servei, el producte, l'atenció al client i els objectius del negoci. A Enrique Tomás tenim un molt bon exemple amb la barra de la terminal T-4 a l'aeroport de Madrid.

Sr. Arnau Grinyó

Director de Màrketing , Ulabox

Llegir biografia

Amb 15 anys d'experiència en el món de la comunicació i l'estratègia de marca l'Arnau ha treballat internacionalment per marques com Volkswagen i Sara Lee des de l'agència de publicitat Grey i a nivell local en el rellançament de la Cervesera Moritz com a Director d'Estratègia de marca i Comunicació

No m'agradava anar al súper i el que va passar a continuació et sorprendrà

Per què l'antisúper? Som anti-carrets, anti-cues, anti-carregar bosses, anti-passadissos interminables, anti-dissabte a la tarda entre enciams i paper higiènic, anti-dolors d'esquena per carregar la compra i anti-on dimonis hi ha el sucre?
Per això ens vam presentar com l'antisúper. Hem nascut a internet i no tenim botigues físiques. Això vol dir que podem oferir més productes que ningú (més de 17.000) i amb unes promocions i qualitat úniques. A Ulabox disposem de les millors marques fins als frescos més fresquíssims, passant per productes de botigues de barri.

Sr. Matteo Fermi

Head of Mobile en CaixaBank Payments, CaixaBank

Trasformació del procés de compra

Ens els últims anys els hàbits del consumidor han canviat totalment, des d’una compra fortament presencial amb efectiu al pagament invisible o amb el mòbil. Com oferir sempre la millor experiència per al consumidor?

Col·laboradors i Patrocinadors

Patrocinadors

Col·laboradors

Amb el suport de

Sobre Comertia

Comertia és l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail, una entitat que agrupa empreses de retail amb marca reconeguda, vocació de creixement i voluntat de compartir informació.