Programa

8:30h

Recepció d’assistents i Coffee Break

9:00h

Benvinguda

Sr. Joan Carles Calbet, President de Comertia

Sr. Carlos Gramunt, Director d'Empreses, Territorial Barcelona, CaixaBank

Sra. Muntsa Vilalta, Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya

Sr. Santi Pagés, Economista

9:30h

Un nou retail: explorant el camí

Sr. Jordi Aymerich Martinez, Managing Partner Hamilton Global

Presentació d'un estudi realitzat en dues fases, una primera en què s'ha fet una fotografia-diagnòstic per identificar els tòpics que es debaten a nivell global respecte al futur del retail i els factors tecnològics impulsors d'aquesta transformació.
I en una segona fase, s'han entrevistat a Key Opinion Leaders de diferents àrees de coneixement vinculades amb el retail (branding, arquitectura, antropologia, retail business, ....) per polsar la rellevància i grau d'implementació d'aquests grans tòpics i ponderar la seva afectació al retail amb visió de futur.
10:00h

Bloc I: Desafiaments i tendències

Nostrum, el concepte de futur en el sector restauració ràpida

Sr. Quirze Salomó · Conseller delegat, Nostrum

El concepte innovador de Nostrum i el seu model de negoci actual presenten una clara oportunitat per la marca per convertir-se en el primer player dins del sector Europeu QSR (Quick Service Restaurant) o restauració ràpida. Sr.Quirze Salomó, fundador i CEO de Nostrum, ens parlarà de la conjuntura del sector i de la visió de la marca.

T-4, per què fidelitzar a clients captius?

Sr. Xavier Bru · Director de màrqueting, Enrique Tomás

Tot botiguer sap que una venta no acaba quan el client paga, si no quan torna. Per a que això sigui possible és necessari tenir interioritzats i clars un grapat de conceptes respecte al servei, el producte, l'atenció al client i els objectius del negoci. A Enrique Tomás tenim un molt bon exemple amb la barra de la terminal T-4 a l'aeroport de Madrid.

Social media com a principal aparador

Sr. Ramon Barbero · Soci fundador, Brava Fabrics

Brava Fabrics no es considera una empresa del sector tèxtil, sinó una marca d'estil de vida. No segueixen als referents de la moda, sinó a ensenyes que han fet de l'e-commerce un èxit, com la nord-americana Everlane o l'espanyola Hawkers. Una visió en línia compatible amb una sensibilitat per la moda. Totes les seves camises tenen un tall manual, a tisora. Es produeixen en tallers barcelonins i sota un precepte de comerç just.

Debat

Moderador, Sr. Albert Closas

11:00h

Evolució en els sistemes de pagament mòbil

Sr. Matteo Fermi, Head of Mobile en CaixaBank Payments

Ens els últims anys els hàbits del consumidor han canviat totalment, des d’una compra fortament presencial amb efectiu al pagament invisible o amb el mòbil. Com oferir sempre la millor experiència per al consumidor?
11:15h · Coffee break
11:45h

Bloc II: Estratègies d'omnicanalitat

Només hi ha una estratègia omnicanal?

Sr. Álex Balada · eCommerce & Omnichannel Manager Spain, Kiabi

La omnicanalitat no existex, es fa. Per això no és igual a totes les cases. Els clients busquen donar resposta a les seves necessitats i les marques cobrir-les, però un client no ens compra només un producte, ens compra els nostres valors. Aconseguirem la omnicanalitat, si som capaços de donar resposta a les necessitats dels nostres clients, en el moment, en el lloc i de la forma adequada.

Les persones: claus pel futur del retail

Sr. Xavier Escales · Country Manager, Asics

El retail es troba en un moment de reinvenció. La pressió en preus provocada per l’e-commerce ha fet que l’experiència física sigui clau. En aquesta xerrada descobrirem com el lideratge i la gestió de les persones amb talent és un clar avantatge competitiu.

Transformant Leroy Merlin cap a l'omnicanalitat

Sr. Juan Sevillano · Director de Desenvolupament, Leroy Merlin Espanya

El multiformat ha d'estar al servei del cliente. En la confrontació entre el món físic i el digital, l'equilibri és la clau per garantir el millor servei al client barrejant el millor de tots dos. L'experiència client, la gamma infinita, la disponibilitat immediata, el servei personalitzat, l'assessorament expert requereix de la complementarietat de formats i canals.

Debat

Moderador, Sr. Albert Closas

12:45h

Bloc III: Retail Start Up

Proximitat i tecnologia, la gran oportunitat del retail

Sr. Xavier Comas · CEO, Chopit

Ara més que mai, la proximitat és el valor diferencial del retail en l’experiència de compra del consumidor connectat. Davant la tendència creixent de l’omnicanalitat, ser propers al nostre client esdevé una gran oportunitat enfront els models d’e-commerce purs.
La tecnologia ens permet avui posar més en valor la proximitat, oferint-li al nostre client el què necessita, com ho necessita i en el moment oportú, i personalitzant les promocions en funció de la seva ubicació respecte al botiga i segons les seves afinitats. En definitiva, s’ha convertit en un element fonamental per seduir encara més al nostre client.

L'última milla i la compra personalitzada en gran consum

Sra. Gemma Sorigué · CEO i Cofundadora, Deliberry

El gran consum en línia està creixent entre un 25 i un 30% anual. El 25% de les llars espanyoles van fer almenys una compra de supermercat l'any 2016. Quines són les barreres del consumidor? Deliberry les trenca totes, amb una proposta de valor convenient per al client: compra multi-botiga replicant la compra offline, picking d'alta qualitat gràcies a les #mamashoppers (41% de les nostres vendes són frescos) i lliurament immediat o quan el client vulgui en franges de només una hora.

L'electrodomèstic que et fa la compra

Sr. Víctor Sala · Cofundador, Wipiip

De la mà de Wipiip arriba una autèntica revolució en la manera de fer la compra. Wipiip és un lector de codis de barres que es connecta a la xarxa Wi-Fi de casa vostra i treballa directament amb el vostre supermercat. Només cal escanejar els productes i crear la cistella de la compra. La cistella de la compra sempre al mòbil!

No m'agradava anar al súper i el que va passar a continuació et sorprendrà

Sr. Arnau Grinyó · Director de Márketing, Ulabox

Per què l'antisúper? Som anti-carrets, anti-cues, anti-carregar bosses, anti-passadissos interminables, anti-dissabte a la tarda entre enciams i paper higiènic, anti-dolors d'esquena per carregar la compra i anti-on dimonis hi ha el sucre?
Per això ens vam presentar com l'antisúper. Hem nascut a internet i no tenim botigues físiques. Això vol dir que podem oferir més productes que ningú (més de 17.000) i amb unes promocions i qualitat úniques. A Ulabox disposem de les millors marques fins als frescos més fresquíssims, passant per productes de botigues de barri.
13:25h

El client omnicanal: Wal-Mart vs Amazon

Sr. Jaume Hugas · Professor, ESADE

Per conèixer les últimes tendències en Omnicanalitat cal seguir al rei global de les botigues Wal-Mart que segueix comprant empreses d'e-commerce a U.S.A. Per la seva banda, Amazon, després de crear les seves noves botigues Amazon Books i Amazon Go s'ha vist obligat a comprar Whole Foods Markets amb les seves 450 botigues a U.S.A, ja que Alibaba se li havia avançat i ja havia comprat a la Xina a l'empresa de centres comercials Intime i havia obert partnerships amb Suning en electrònica i Bailian a supermercats.
A través d'aquest ràpid viatge descobrirem les últimes tendències del detallisme mundial i del nou client omnicanal.
14:15h

Cloenda a càrrec de Joan Carles Calbet

Col·laboradors i Patrocinadors

Patrocinadors

Col·laboradors

Amb el suport de

Sobre Comertia

Comertia és l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail, una entitat que agrupa empreses de retail amb marca reconeguda, vocació de creixement i voluntat de compartir informació.