Programa

8:30h

Recepció dels assistents

9:00h

Benvinguda

Sr. Joan Carles Calbet, President de Comertia

Sr. Oriol Forner, Director centre empreses CaixaBank

Hble. Sr. Jordi Baiget, Conseller d'Empresa i Coneixement, Generalitat de Catalunya

9:30h

Tendències sobre economia circular, avui

Economia Circular en el Retail del S. XXI

Sr. Ignasi Cubiñá · Fundador de EIG

L'economia circular és el nou model abraçat per la Unió Europea i cada vegada més difós al voltant del món; però què és l'economia circular? Com s'aplica en l'entorn comercial? Explorarem els principis bàsics d'aquesta nova economia i les oportunitats que presenta per al sector retail i tota la seva cadena de valor.

Com fer la transició de lineal a circular. Des del 'Big Data' al 'Right Data'

Sr. Roy Vercoulen · Co-Founder Circular IQ

Som a l'era de la informació. Big Data, Internet of Things, grans volums d'informació disponible que poden ser tan útils com irrellevants. Com pot ajudar aquesta informació a crear un nou model de negoci? Quines són les dades rellevants per a l'economia circular? El retailer pot recollir i gestionar informació tant de la cadena de subministrament com del client final, la clau està en discernir què és rellevant i per què.

Disseny estratègic per a una transformació eficaç

Sr. Oriol Guimerà · Design School Development Director IED Barcelona

El "design management" està adquirint cada cop més importància per a les empreses que volen liderar la transformació cap a l'economia circular. El disseny estratègic ha de ser treballat de forma global per a la consecució d'una transformació eficaç, abordant tots els àmbits de disseny, de posicionament, d'imatge, de comunicació o de producte, entre d'altres.

Innovació i Sostenibilitat en la logística del retail

Sr. Antonio Raimondo · Iberia Marketing Manager a Chep

En ocasions es parla de sostenibilitat o d'innovació en projectes externs i allunyats del focus business. CHEP compartirà la seva experiència amb exemples on la sostenibilitat i l'economia circular són presents en el mateix centre del negoci i en cada decisió estratègica a prendre, com una oportunitat que permet treballar per crear un millor mercat i a més, contribuïnt a preserviar el planeta.

Cap a un packaging sostenible

Sr. Xavier Pinosa · Chief Executive Officer Pick the Pack

La disrupció del mercat del packaging d’un sol ús, passa per una proposta de valor dual: un model sostenible basat en l’economia circular i un canvi tecnològic. A través d’una estreta col•laboració amb partners industrials, coneixerem una solució d’envasos 100% compostables i la competència interna tecnològica en el sector de la mà d'una empresa que té per objectiu liderar aquesta disrupció.

Innovació, Omnicanalitat i Oportunitats d'Economia Circular en la il·luminació

Sr. José Luis Ferrero · Marketing Communications & eCommerce a Philips

És la primera vegada a la història que els canvis en el consumidor van per davant dels canvis en les empreses i el retail. La tecnologia i la innovació transformen els negocis establerts, especialment en el món del retail.
Compartirem algunes de les claus principals d'aquesta transformació el 2016, l'any on l'ecommerce i el comerç tradicional es fusionen en un únic món omnicanal. Una de les oportunitats més accionables en economia circular és la pròpia il·luminació, connectada i digital. Philips compartirà els seus últims desenvolupaments i les oportunitats que es plantegen al mercat.
11:00h · Coffee break
11:30h

Adapta els canals de venda a les noves tendències de compra

Sr. Francisco Javier Pérez · eCommerce Pre-sales Manager a Comercia Global Payments (CaixaBank)

11:40h

Estratègies d'economia circular en retail

Net Positive: un canvi en positiu

Sr. Albert Aranda · Cap de RRHH a Bricodepot

Net Positive és l'ambició de Bricodepot per contribuir positivament a alguns dels grans reptes que existeixen a dia d'avui en matèria de sostenibilitat a nivell mundial, i alhora crear un model de negoci més sostenible i valuós per als nostres grups d'interès. Amb Net Positive, la companyia ofereix una contribució positiva en 4 àrees principals: fusta, energia, comunitat i innovació.

El compromís de caminar per la vida

Sr. Juan de la Peña · Director Comercial de El Naturalista

La filosofia d'aquesta marca amb presència mundial i amb origen en un petit poble de La Rioja de tradició sabatera, és la de crear un impacte positiu en el món. La sostenibilitat no com a estratègia comercial sinó com a filosofia corporativa, intentant trobar sempre processos de fabricació més respectuosos amb el medi ambient.
A El Naturalista són conscients de la importància del desenvolupament sostenible i per això en la seva estratègia de producció i comercialització intentem desenvolupar projectes viables en el quals s'integrin adequadament els 3 factors que afavoreixin la sostenibilitat: col·laboració social, protecció ambiental i desenvolupament econòmic.

Economia Circular: una estratègia necessària... I rendible?

Sra. Adela Torres · Gerent de Medi Ambient a Mercadona

L'objectiu de l'economia circular és ambiciosa i complicada, però necessària en el context actual. Què fa falta per poder integrar-la en una estratègia de negoci? Explorant el cas d'èxit de la col•laboració de Mercadona amb SP • Berner podrem trobar algunes claus.
13:00h

Elevator Pitch Comertia

Integració vertical i cocreació

Sr. Xavier Parra · Director de Màrqueting a Grup Ametller Origen

Grup Ametller Origen és una companyia catalana d’alimentació especialitzada en producte fresc i elaborats de qualitat. La família Ametller s’ha dedicat des de 1830 a cultivar les seves terres a la comarca del Penedès, fruit d’aquesta experiència com agricultors i fabricants, han consolidat als darrers anys un model de negoci d’integració vertical, controlant des de l’origen els productes que ofereix a les seves 85 botigues. Crear valor al llarg de tota la cadena de valor i integrar al client en aquest procés està sent el repte que volen compartir en aquesta ocasió a la jornada de Comertia.

Duet Reused: Diverteix-te entrenant amb un concepte ecofriendly

Sr. Pedro Hidalgo · Director de Màrqueting i Comunicació del Grup Duet

Duet Reused vol conscienciar a tots, començant per la pròpia companyia, de la importància de tenir cura dels materials i recursos que utilitzem. Per això, el Grup Duet es compromet a reciclar i reutilitzar de forma constant, i al seu torn, fomentant tots els conceptes ecològics.
Duet Fit Sagrada Família ha estat l'embrió d'aquest concepte i així ho demostra des del primer moment, recollint material esportiu i de la pròpia obra, per a donar-li una nova vida i utilitat: bobines i palets reconvertits en mobiliari, rellotges reutilitzant llantes de bicicletes i espatlleres antigues com a separadors, entre moltes altres coses més. A més, el centre de fitness té habilitats espais concrets per a què els seus clients puguin reciclar i reutilitzar.

Filatures utilitzades al món de la moda aplicables a l'Economia Circular

Sr. Josep Ignasi Reixach · Director General de Punto Blanco

Per als fabricants de moda, hi ha pràctiques d'economia circular que permeten reduir l'impacte medi ambiental a partir del disseny i la tria de matèries primeres. Aquest és el cas de Punto Blanco, qui ens oferirà una visió de les matèries que s'utilitzen al món de la moda per arribar a l'economia circular, centrant-se amb l'ús del bambú.
13:15h

L'impacte previsible de l'economia circular

Sr. Alfons Cornella · Fundador i president d'Infonomia

En l'economia circular es parla d'usuari més que de consumidor: la relació entre les empreses productores i les persones no es basa en la linealitat compravenda consum-rebuig, sinó en un "contracte" que estén la utilitat del producte en el temps, a través de models de lloguer, o de l'ús compartit o col·laboratiu, i que garanteix el retorn del mateix al final de diversos cicles d'ús, per a la reutilització dels seus components primaris.
En l'economia circular serà fonamental, doncs, redefinir molts models de negoci. En particular, caldrà superar el principi, avui dominant en les empreses, que "vendre més implica guanyar més".
13:45h

Tancament de la Jornada

Conclusions i preguntes

Fi de l'acte

Col·laboradors i Patrocinadors

Patrocinadors

Col·laboradors

Amb el suport de

Sobre Comertia

Comertia és l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail, una entitat que agrupa empreses de retail amb marca reconeguda, vocació de creixement i voluntat de compartir informació.