Presentació

XIV Jornada de Retail

El model d'economia lineal que coneixem, basat en l'extracció, fabricació, ús i rebuig, està en vies d'extinció. Les raons fonamentals desemboquen d'una banda, en l'esgotament de recursos naturals i combustibles fòssils, i de l'altra, en la generació d'un excés de residus i desequilibris socials que posen en risc la continuïtat de la vida tal i com la coneixem.

L'alternativa per a fer front a aquest repte és l'economia circular i l'aplicació pràctica d'aquest model planteja grans reptes per a les empreses del sector retail el qual, com a vertebrador social i motor econòmic, té una funció visible i de lideratge en aquest canvi de paradigma.

En la propera Jornada de Retail descobrirem exemples de casos del sector que estan aplicant els principis d'economia circular a diferents fases de la cadena de valor. També tindrem l'oportunitat de conèixer iniciatives vinculades a l'economia circular que estan duent a terme algunes empreses de Comertia en una jornada que servirà d'inspiració a tots els presents per afrontar el lideratge d'aquesta nova transformació.

El retail smart actual i sobretot el que vindrà, en la seva vocació de connectar i donar un millor servei al client, haurà de reflexionar sobre l'afectació d'aquesta nova tendència en el seu negoci, i repensar noves relacions amb clients, proveïdors i distribuïdors; en definitiva, creant un nou sistema d'economia circular.

Sobre Comertia

Comertia és l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail, una entitat que agrupa empreses de retail amb marca reconeguda, vocació de creixement i voluntat de compartir informació i experiències. Per a Comertia el punt de partida és: "Compartir per competir".

Comertia representa un model empresarial que va més enllà del comerç tradicional, projectant, verticalitzant els seus processos i duent a terme projectes d'internacionalització.

  • Més de 4.000 milions € de facturació global
  • Més de 105 marques comercials
  • Més de 35.000 treballadors
  • Més de 4.000 establiments
  • Inversió agregada: 25M€
  • Expansió nacional i internacional

www.comertia.net

Col·laboradors i Patrocinadors

Patrocinadors

Col·laboradors

Amb el suport de

Sobre Comertia

Comertia és l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail, una entitat que agrupa empreses de retail amb marca reconeguda, vocació de creixement i voluntat de compartir informació.