Ponents

Sr. Oscar Pallarols

Director del Programa Smart Living, Mobile World Capital Barcelona

Llegir biografia

Oscar Pallarols és enginyer de telecomunicacions amb una llarga trajectòria en el món de la consultoria i en el sector de la tecnologia i de les telecomunicacions. Va tenir una participació molt activa en el procés competitiu posat en marxa per GSMA entre diverses ciutats per aconseguir la capitalitat mundial del mòbil, el que més tard li va permetre convertir-se en part de l'equip executiu una vegada que el projecte va ser adjudicat a la ciutat de Barcelona.

Abans de la seva incorporació a Mobile World Capital Barcelona, va treballar durant més de 10 anys a Accenture i Semagroup, a l'àrea d'Indústria i Serveis.

"La nova era de l'smart destination"

L'evolució en la connectivitat i la transformació digital apunten a canvis en la societat, en la manera de comportar-nos i en els hàbits de consum. També en com els ciutadans i turistes interaccionen amb la ciutat, entenent-la com una destinació smart.

En aquesta smart destination, la tecnologia habilita nous camins i oportunitats per al comerç, la restauració, el retailer i els serveis de ciutat, amb l'objectiu d'aportar més valor al client d'una forma transversal. Aquesta nova realitat està sent una de les palanques d'innovació per adequar-se al mercat, posicionar-se i no quedar-se enrere en un sector cada vegada més competitiu. Estàs preparat avui per afrontar el demà?

Sr. Martín Coedo

Commerce Strategy Leader, IBM Europe

Llegir biografia

Martín Coedo lidera des de fa dos anys l'equip europeu de comerç digital per IBM i té una experiència de deu anys en empreses líders del sector del luxe online i a eBay enterprise. Anteriorment a la seva vida “digital”, Martín va desenvolupar una extensa experiència en l'àrea de consultoria de negoci, principalment orientada al sector financer. Martín té un MBA de l'IESE i un Màster en finances per la Universidad de Buenos Aires.

"La màgia de les dades a l'hora de conèixer al consumidor"

Hi ha una raó per la qual la distribució es troba en un estat d'adaptació constant i una gran majoria d'empreses no arriben a les millors pràctiques del mercat .

Aquesta raó rau en nosaltres, els consumidors, els quals ens adaptem els canvis tecnològics molt més ràpid que les empreses. En aquesta sessió, analitzarem les estratègies que tenim les empreses per analitzar les dades dels nostres clients i quines seran les innovacions que definiran els propers passos per al sector.

Sr. David Valero

Director Comercial Sector Retail Ricoh Espanya

Llegir biografia

David Valero és director comercial per al sector Retail a Ricoh España. La seva tasca és liderar l'equip que dóna servei i promou la cartera completa de solucions de Ricoh que ha de contribuir a la profunda transformació que està experimentant el sector. Prèviament era director de Planificació Estratègica en la pròpia Ricoh Espanya des de 2013.

David ha desenvolupat la seva carrera professional en el món de la consultoria i el general management, amb un focus especial en projectes que impliquin transformació del negoci, molt sovint lligats a canvis tecnològics. Prèviament, ha desenvolupat la seva carrera professional en empreses com PwC Consulting on era el responsable de la pràctica d'Auto Retail per al territori espanyol o IBM Business Services on va tenir responsabilitats de desenvolupament de negoci i realització de projectes complexos per al sud d'Europa. David va llançar el 2006 la Start-up Nova Ventus Consulting dedicada al màrqueting interactiu multicanal per al sector retail conjuntament amb membres de la família Carulla. David acumula experiència en diversos sectors, destacant la seva passió pel món del retail i gran consum així com el sector de les telecomunicacions, molt proper aquest a la seva formació acadèmica.

David Valero és Enginyer Superior de Telecomunicacions per la UPC, Màster en Comunicacions Digitals per la ENSTBr de França i EMBA per ESADE.

"De l'omnicanalitat al 3D: reptes i oportunitats del retail"

El sector retail està vivint una revolució quant a transformació digital, això es deu a una alta penetració dels smartphones i tauletes, a l'aparició de nous mitjans i a un creixement del comerç electrònic els consumidors són cada vegada més "SMART". I en aquest entorn apareix un nou concepte: omnicanal.

La omnicanalitat comença per entendre les necessitats i comportaments dels consumidors, dissenyant posteriorment experiències que encaixen la marca dins dels seus hàbits naturals i vides quotidianes de forma coherent en tots els seus espais d'interacció.

Emmarcat en aquest mateix concepte, la tecnologia en botiga i la innovació s'acceleren, obrint nous camins i possibilitats que transformen la forma en què ens comportem, comprem i ens relacionem. Des de la reproducció d'òrgans vitals fins a la construcció de cases. Així de revolucionari es presenta el futur de la impressió 3D. Amb aquesta perspectiva, no resulta estrany que molts assegurin que aquesta forma de materialitzar objectes, també anomenada fabricació additiva, ens canviarà la vida fins a nivells insospitats.

Durant aquesta sessió analitzarem, en base a casos reals: Quins són els principals reptes i oportunitats del sector retail? I com, des de la omnicanalitat a la impressió 3D contribueixen a la revolució que viu i viurà el sector?

Sr. Xavier Conesa

Client Services Director a Visyon

Llegir biografia

Administrador de sistemes i expert en bases de dades. Desenvolupador d’aplicacions d’escriptori, web i mòbil en el sector de l’educació (C.E.Monlau), la sanitat (EAP Sardenya) i per a grans multinacionals (Dimodes i Derbi).

Experiència en campanyes de màrqueting digital i funcions de social media manager (C.E. Monlau i Hiapp).

Assessor de noves tecnologies i comunicació en institucions municipals, amb experiència en gestió de projectes i equips de treball. Actualment Client Services Director a Visyon.

"Realitat virtual: la nova pantalla per connectar amb els consumidors"

La realitat virtual és un entorn tancat, immersiu, que ens permet el teletransport a d'altres escenaris diferents, submergint als usuaris dins de mons virtuals.

La realitat virtual està revolucionant la indústria de les comunicacions de tal manera que només és comparable amb el naixement del cinema fa 100 anys, de la televisió fa 70 o d' internet fa 25 anys.

Facebook va adquirir els Oculus VR al març del 2014 per la increïble QUANTITAT de 2.000M de dòlars . Estem davant d'una evolució de les empreses cap a la creació de HMD (head mounted display) i en l'inici de la generació de contingut per l'usuari i/o client en el camp de la realitat virtual.

Sr. Sergi Bisquert

Head of Cobranded Programs en CaixaCard a La Caixa

Llegir biografia

Enginyer superior de Telecomunicacions amb dedicació al desenvolupament de negoci dins del sector financer, concretament al món dels mitjans de pagament.

Creació i desenvolupament de nous productes contribuint a la innovació constant durant els últims 10 anys. Actualment CaixaCard és una referència indiscutible a nivell mundial en aquesta indústria. Compta amb un extens coneixement en vendes i actualment està centrat en el desenvolupament i expansió internacional del negoci de Targetes en CaixaCard.

Experiència en la creació i desenvolupament de nous productes d'àmbit nacional i internacional i en col·laboració directa amb socis estratègics a cada territori. Gestió i lideratge de més de 200 programes cobranded com ara Visa Repsol, Visa Barça, Visa Vueling, RACC Master, etc.

"Noves tendències en mitjans de pagament"

Coneixerem quina és la situació actual en l'ús de smarthone com a mitjà de pagament al nostre país i tendències de futur. Es preveu realment que tothom acabi pagant a través d'un telèfon intel·ligent?

Sr. Carles Grau

Conseller Delegat de StepOne

Llegir biografia

Carles Grau és conseller delegat de StepOne des de setembre del 2014, i lidera iniciatives d'internacionalització i programes d'emprenedoria dins del Grup Barrabés.

Carles Grau compta amb 30 anys d'experiència en posicions de responsabilitat en empreses del sector tecnològic. Entre 2005 i 2014 va ser Director General de Microsoft a Catalunya i Director pel Sector Públic a Espanya, liderant el desenvolupament del negoci de Microsoft.

Carles Grau és Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, i té un PDD per l'escola de negocis de l'IESE, i un SMTC per l'IESE i la Universitat de Standford.

Carles Grau és patró de la Fundació d'Empresaris FemCat, membre de la Comissió d'Innovació de la Patronal de Foment del Treball, del consell social de la Universitat Pompeu Fabra, del consell assessor de la Fundació Esplai, del consell empresarial de Barcelona Institute of Technology, i mentor del programa de Mentoring de Barcelona Activa per a pimes i de l'accelerador Startupbootcamp d'Internet de les coses.

"Visió i experiència Smart al Grup Barrabés"

El Grup Barrabés és líder a Europa en la venda de material de muntanya, alpinisme, escalada, esquí, trekking i outdoor, i és l'empresa que va assentar les bases del comerç electrònic a Espanya. L'empresa centra l'eix del seu èxit en la seva comunitat d'usuaris i clients, i totes les activitats que duu a terme tenen per objectiu connectar i oferir una experiència de compra omnicanal.

Des de fa més de deu anys Carlos Barrabés ha desenvolupat un grup d'empreses de serveis de innovació i transformació digital que ajuden a altres empreses a abordar amb éxit els reptes de la digitalització i nous models de innovació. Entre elles destaca StepOne, la unitat de emprenedoria, observatori de innovació i programes per joves del grup, i de la mà del seu Conseller Delegat coneixerem la seva visió sobre smart retail i els nous models d'innovació, i la experiència en marxa a les botigues del Grup Barrabés.

Sr. Jean-Bernard Della Chiesa

Head of Digital & Innovation de Undiz

"Undiz: una revolució en la llenceria"

Grup Etam ha revolucionat el sector de la llenceria i del retail a París amb la posada en marxa d'un nou concepte de punt de venda sota la marca "Undiz". El client experimenta una experiència de compra que ells anomenen "phygital", entre física i digital , però totalment real. El client s'interessa per un producte en concret a través d'una pantalla digital i en menys de dos minuts, el rep a les seves mans per apreciar i valorar si li agrada i segueix endavant amb la compra. Aquest sistema permet una reducció de l'espai de superfície de venda, oferint a la vegada, una experiència còmoda i original al client.

Sr. Xavier Berneda

Conseller Delegat de Bern2run

Llegir biografia

Xavier Berneda és la 3a generació de la família Berneda, fundadora de MUNICH i, actualment, ocupa el càrrec de Conseller Delegat de Bern2Run, holding que engloba les empreses gestores de la marca. Ell va ser el responsable, sobre l'any 2000, de donar un gir a l'empresa, reinventar-la i començar a fabricar calçat de moda. L'any 2008 va ser nomenat "Jove Empresari de l'any", premi que atorga l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC).

També és el president de la patronal AFYDAD .

"Munich Summer.cat 2.0"

Tecnologies QR, RFID i digital signage aplicades a noves experiències de compra i optimització de la gestió de vendes massives pop-up. Com controlar 12.000 clients durant 3 dies per a què comprin milers d'unitats de productes en una venda pop-up aparentment caòtica.

Sr. Luis Pruñonosa

Country Manager Iberia en Le Coq Sportiff

Llegir biografia

Directiu ambiciós, amb una àmplia experiència de lideratge en el sector esportiu, és Country Manager Iberia a Le Coq Sportiff Internacional des de 2006 i suma una trajectòria de més de quinze anys en el món de l'esport.

Llicenciat en Econòmiques per la UAB i MBA en Business Administration per ESADE, parla fins a sis idiomes i disposa de bones habilitats en les relacions de comunicació i interrelació que es combinen amb l'habilitat de motivar i liderar equips cap a la consecució de resultats.

"Emprovador amb RFID a 720 e-lab"

Le Coq Sportiff ha implementat el sistema AdvanFitting, dissenyat especialment per utilitzar-se als emprovadors de les botigues. Basat en tecnologia RFID, disposa d'una pantalla tàctil que permet detectar les peces de roba i interaccionar amb el client per consultar talles, demanar a l'assistent del punt de venda una nova talla o saber en quins colors està disponible aquell model. Així mateix, l'establiment pot oferir també altres productes per incentivar la venda creuada.

Una tecnologia que acompleix amb una doble finalitat: millorar l'experiència de compra del client i proporcionar a la marca informació sobre gustos i tendències dels consumidors.

Sr. Benito García

Administrador Benitosports

Llegir biografia

Economista (Barcelona 1951). Llicenciat per la UB al 1975, tècnic comercial, docent i empresari. Ha desenvolupat la seva activitat al voltant del món del retail. Professor en les Cambres de Comerç, conferenciant. Aquesta activitat l’ha portat a participar en la fundació de diverses associacions. Turisme de Barcelona, Comertia, ANCECO i la central de compres Base. Actualment és gerent de Benitosports, empresa familiar de segona generació, i continua amb la tercera.

"Business Intelligence, més enllà de la tecnologia"

Competir amb intel·ligència passa per assegurar una gestió intel·ligent i un coneixement profund del negoci. Per això, quan un empresari vol conèixer millor la seva empresa, prendre millors decisions, i adquirir habilitats, optar pel Business Intelligence, és el primer pas. La implantació i ús d’aquesta eina pot provocar el canvi necessari per a orientar l'empresa cap al seu objectiu principal: competir amb intel·ligència, augmentar els seus beneficis.

Com a cas d’èxit: Benitosports. Amb el BI de The WorkShop, s’ha provocat el canvi cap a empresa intel·ligent: integració de totes les àrees del negoci en una sola eina i millora de les seves capacitats per competir. Finalment, un cas d’ús: la gestió de tres variables clau. Compres, vendes i marges.

Sr. Antoni Amblàs

Director comercial Grup Bon Preu

Llegir biografia

Antoni Amblàs és director comercial i membre del Comitè de Direcció del Grup Bon Preu. Fa 35 anys que és a Bon Preu i porta les àrees de vendes, comunicació i màrqueting, i les ensenyes Bonpreu, Esclat, EsclatOil i Iquodrive.

"Iquodrive: compra online i recollida física"

Iquodrive és el nou sistema de compra del grup Bon Preu per a persones amb poc temps. És un canal gratuït de venda online i recollida presencial de la compra. El sistema permet fer les compres des de casa, des de la feina o des de qualsevol lloc on es tingui connexió a internet. El client tria el dia i l’hora en que vol recollir la compra. Al cap de 2 hores de fer la comanda, ja pot passar-la a buscar. En menys de 5 minuts, els treballadors d’Iquodrive li carreguen la compra al cotxe, sense haver de fer cues ni perdre temps.

El Sr. Antoni Amblàs presentarà l’Iquodrive 1.0 (fase de proves) i l’Iquodrive 2.0 (definitiu).

Sr. Manel Serrano

Director comercial Cóndor

Llegir biografia

Ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional a l'empresa Cóndor, on va començar fa 26 anys en el departament de planificació i gestió de la fabricació. Després va passar a ser responsable del departament de Recursos Humans i des de fa 8 anys lidera el departament comercial de la companyia.

"Sistema GEI de Cóndor"

Els diferents canals de distribució han evolucionat molt ràpidament, obligant a les empreses a millorar els seus sistemes de gestió d'estocs d'una manera intel·ligent. Aquest és el cas de Cóndor qui, gràcies a l'experiència de 117 anys com a fabricants, ha aconseguit revolucionar la seva cadena de valor per adaptar-se al context actual i a la demanda dels seus clients multimarca i franquiciats, oferint-los resposta “just in time”.

El sistema de gestió d'estocs intel·ligent de Cóndor els atorga optimització de processos, control i agilitat, i és la base del creixement de la companyia amb el model de franquícia.

Sr. Carles Hurtado

Director d'Organització, Sistemes i Logística Plusfresc

Llegir biografia

Format com a Diplomat informàtic per la Upc, va iniciar la seva carrera professional com a professor de secundària. Des de 1996 treballa a Supsa, on va començar per a desenvolupar i implantar els sistemes que donen suport a la targeta de fidelització.

"Els vals, sempre disponibles!"

Durant l’any 2014 vam enviar més de 2.5M de vals i més de 100M xecs als nostres clients, amb tot el que això comporta:
- Destinar recursos per analitzar quin val, a quin client i en quin moment s’envia.
- Enviar-lo, imprimir-lo i entregar-ho en la zona de caixa, el nostre punt d’interacció amb el client i de possible saturació a botiga.

Tot això pot ser ineficient, doncs el client ha de gestionar aproximadament entre 4 i 10 vals al mes, i molt probablement no els tingui "a mà" en el moment d'haver-los de fer servir...

Quina solució li (ens) podem donar?

Sr. Silvio Elias

Co-fundador i Director General Veritas

Llegir biografia

Silvio Elias és co-fundador i CEO de Veritas des de 2002.

Llicenciat en Administració d'Empreses i MBA per ESADE el 1996, va començar la seva carrera com a consultor a Arthur Andersen i Albert Heijn. Va ser responsable de la posada en marxa i gestió online de les vendes a Caprabo. Professor de Retail Internacional (ESCI), membre fundador d'Ecoemprenedors.cat i expresident de Comertia.

"La Cuina Veritas: la cuina de l’àvia contra el malbaratament"

"Amb l’objectiu d’assolir el residu orgànic 0 a les botigues, a Veritas ens anticipem i quan sabem que una verdura o una fruita té algun defecte que farà que no es vengui, la retirem de la venda i la transformem en productes acabats d’una qualitat extraordinària. Aquesta elaboració es fa a una cuina que hem muntat només per a aprofitar aquests excedents alimentaris, i amb la col·laboració de persones amb discapacitat".

Sr. Adam Sedó

Director de Comunicació d'Amazon a Espanya

Llegir biografia

Adam Sedó és Director de Comunicació d'Amazon a Espanya. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i Postgrau en Màrqueting Polític per la George Washington University, ha treballat com a Cap de Premsa del Conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya i, posteriorment, de la Fira de Barcelona dissenyant l’estratègia de comunicació d’esdeveniments com el Mobile World Congress.

"Amazon, obsessió pel client"

Amazon és avui una de las principals webs de comerç electrònic del món. Innovant en nom dels seus més de 280 milions de clients a tot el món ha canviat els hàbits de compra dels consumidors del segle XXI. Quines són les claus de l’èxit?

Col·laboradors i Patrocinadors

Patrocinadors

Col·laboradors

Amb el suport de

Sobre Comertia

Comertia és l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail, una entitat que agrupa empreses de retail amb marca reconeguda, vocació de creixement i voluntat de compartir informació.