Ponències

“L’èxit del low cost en temps de crisi”

LetsBonus és la web pionera de compra col·lectiva a Europa i representa un model de negoci innovador en el segment low cost que en només 3 anys ha conseguit ocupar una posició líder a Espanya. Aquest nou sector de venda on line, sorgit en un context de crisi, es basa en oferir una sel·lecció de plans d’oci, viatges i productes exclusius amb descomptes de fins el 70%.

La companyia va ser fundada per Miguel Vicente el setembre de 2009. Actualment l’empresa disposa d’un equip de més de 550 treballadors. A Espanya està present a 100 localitats i també opera a Itàlia, Portugal, Argentina, Xile, Colòmbia i Uruguai. Al gener de 2012, LetsBonus ha entrat a formar part de Living Social, present a 20 països i gairebé 650 mercats. El grup té prop de 5.000 treballadors i proporciona experiències locals de valor a més de 60 milions de suscriptors.

PONENT: Gemma Sorigué – Vice-presidenta de LetsBonus


“El luxe que traspassa les fronteres del temps”

Avui, ja traspassada la frontera del segle XXI, Unión Suiza, empresa catalana fundada al 1840, ha iniciat el seu procés d’internacionalització per arribar al seu segment de consumidors de luxe arreu.

L’activitat de l’empresa diferencia dos àmbits d’actuació: “Unión Suiza de Distribución”, dedicada a la distribució per tot el territori espanyol de la prestigiosa marca de rellotges de fabricació suïssa “Kronos” -propietat de la familia des de 1930- i “Unión Suiza”, dedicada a la venda al detall d’alta joieria amb tres establiments, dos a Barcelona, i un a Madrid, ubicats en els centres neuràlgics d’aquestes ciutats.

PONENT: Lluís Vendrell ocupa el càrrec de president en sisena generació de l’empresa, és president del Shopping Line de Turisme de Barcelona, membre del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona.


“Luxe – Low Cost: dues estratègies comercials a la recerca d’una major eficàcia operativa en el punt de venda”

Davant la tendència a la polarització en el consum, i amb una classe mitjana cada vegada més esvaïda, convidem als retailers a aquest moment de reflexió per a qüestionar sobre la viabilitat dels seus plans estratègics suggerint millores operatives que els aportin valor i continuïtat.

MHE és una empresa de consultoria especialitzada en l’àmbit de retail que treballa conjuntament amb els seus clients per a la millora dels seus resultats.

PONENT: Carlos Domínguez – Director responsable de MHE para España y Portugal.


Des dels seus inicis al 1843, Santa Eulalia s’ha definit per oferir moda de la més alta qualitat, tant per dona com per home, adaptant i ampliant la seva selecció segons les tendències i corrents del moment. A la seva botiga de Passeig de Gràcia 93, recentment renovada completament, Santa Eulàlia ofereix una selecció de les primeres marques internacionals de moda de luxe per a home i dona.

PONENT: Lluís Sans, Director General.

La cadena Macson dedicada a la moda per a homes, té prop de 50 tendes pròpies en tot l’estat espanyol, i els seus teixits de cotó s’allunyen de l’exclusivitat per oferir al seus clients una moda vanguardista sobre una base conservadora a preus raonables..

PONENT: Domingo Obradors.


Des de 1962 ha sabut mantenir el seu posicionament comercial orientat a un usuari que busca i reconeix la màxima qualitat gastronòmica i servei. Actualment compten amb 3 botigues a Barcelona i 1 a Madrid , 2 restaurants a Barcelona i 2 a Madrid, i ofereixen servei de catering a particulars, empreses i celebracions.

PONENT: Montse Tarrida, Directora General.

L’empresa catalana neix al 1999 per a dedicar-se a la venda de “menjar per emportar” de qualitat i a bon preu, amb la voluntat de satisfer el màxim de població. Avui compta amb 44 tendes-restaurants repartides per tot el territori espanyol i la seva recent aposta per la qualitat a low cost.

PONENT: Quirze Salomó, Director General.


La marca de roba americana “low-cost” va ser fundada per un americà d’origen coreà fa 27 anys a Califòrnia, i al 2010 va inaugurar la primera botiga a Europa (UK). A finals de 2011 va obrir la seva primera botiga a Espanya, concretament al centre comercial La Maquinista de Barcelona. L’element més significatiu de la cadena és, sens dubte, el preu, equiparable a H&M i cadenes d’Inditex (Stradivarius, Pull&Bear, Bershka, Lefties). FOREVER 21 va adreçada a clients “fashion victim” (homes i dones) que volen anar a l’última moda a preus molt assequibles.

PONENT: Alba Albert, Directora de Retail Espanya.